В Україні традиційно День молоді святкують в останню неділю червня. Свято засноване у 1994 році указом президента Леоніда Кравчука на підтримку ініціативи молодіжних об'єднань і організацій України. У 2021 році це 27 червня.

 Хто вважається молоддю?

 Загальновизнаного міжнародного визначення вікової групи молоді не існує. Однак зі статистичною метою ООН визначає "молодь" як осіб віком від 15 до 24 років.

В Україні поняття "молодь" має ширші вікові рамки. Згідно із чинним законодавством – це особи від 14 до 35 років.

 Свято загалом покликане нагадати про роль молодих людей у розвитку світу та вирішенні повсякденних проблем, які стоять на їхньому шляху.

День молоді – свято всіх, хто відчуває себе молодим не лише за віком, а й душею. Воно особливе та унікальне, бо саме такою є молодість. Це неповторна та відповідальна пора, коли людина вступає у самостійне життя, ухвалює свої перші власні рішення. Це та пора, коли маленька перемога стає запорукою життєвого успіху. Юність і молодість - це час пошуків, відкриттів, реалізації найсміливіших сподівань, мрій і надій, пошуку свого життєвого шляху, бажання діяти, дивувати світ своїми сміливими ідеями та досягненнями.

 Джерела: Міжнародний день молоді, встановлений Асамблеєю ООН » Профспілка працівників освіти і науки України (pon.org.ua); День молоді 2021: коли відзначається та що означає свято — УНІАН (unian.ua)